Krása

Proč dbát na svou maskaru?

Jako každý ostatní kosmetický produkt, může se i vaše maskara znehodnotit kvůli stárnutí. Stejně tak může dojít k zanesení nečistotami a bakteriemi. Proto byste se měli začít starat o to, abyste maskaru prodloužili její život. V dnešním článku se podíváme, jak se o maskaru starat a proč je důležité zacházet s ní správně.

Proč je důležité se o maskaru starat?

Začneme s pročem. Máme dva hlavní důvody, proč je důležité se o maskaru starat: hygiena a účinek. Nejdříve se pojďme podívat na hygienu. Když si produkt nakupujete, pořiďte si ideálně tužku na oční linky a maskaru zvlášť. Rizikem při používání obou produktů na jedno oko je totiž to, že vám do obou produktů mohou zanášet nečistoty a bakterie, což je velmi nebezpečné a jakákoliv nečistotav může způsobit alergie, záněty očí a řadu dalších potíží. Proto jednoduše pořiďte si každému produktu samostatnou tužku, abyste zabránili přenosu bakterií z tužky do produktu.

Kromě hygieny je důležité se o maskaru starat, aby se nezhoršila její kvalita a trvanlivost. Pokud nezacházíte se svou maskarou správně, nemusí to vést jen k nečistotám; můžete ji také ušpinit, rozmazat a dokonce i znehodnotit. Mascara je relativně obtížné vymazat a po spálení dokonce nelze nápravu učinit. Proto prodloužíte svou maskaru, když ji budete pečlivě čistit a ukládat v nepropustném obalu. Bez ohledu na to, jaké maskary používáte – řasenky, objemové nebo trvalé – musíte na ně počítat s odpovídající péčí.

Jak správně používat maskaru

Používání maskary a především čištění a údržba by měly být pro každého jednoduché. Tady je pár tipů pro vás, abyste věděli, jak s maskarou pracovat.

Utěrka

Vždy před nanesením maskary Naneste na řasy nejprve utěrku, která dokonale odstraní nečistoty a zbytky jiných produktů, které jste na rtech použili. Poté se ujistěte, že máte pevnou a čistou hůlku s jednou stranou pro nanášení a druhou stranu pro otáčení produktu. Střídavě toto používejte na každé oko, aby se vám okolo očí nevyskytly seboroické skvrny, které jsou způsobeny přílišným nanášením produktu.

Nanášení maskary

Když produkt nanášíte, udělejte na každé řasě dva tři tahy a ujistěte se, že dostatečně pokryjete každou řasu. Maskaru s velkou opatrností nanášejte na konec řas (nyní nejčastěji používanou technikou „metoda mačkání“) a zajistěte, aby byla dobře rozdělena. Třetím pohybem již nastříkejte celou délku řas, abyste je rovnoměrně potáhli do požadovaného produktu. Když máte hotovo s višňovým obrysem, úplně postačí a ještě jednou pro jistotu obtočte řasy od středu k okraji.

Čištěnímaskary

Nezapomeňte před použitím maskary vždy odstranit veškeré nečistoty z obou stran, protože by pouhé stříkání maskary mohlo rozmazat nebo zakazit účinek, který jste právě načrtli. To platí i ve chvíli, kdy produkt dobře nepokrývá vaše obočí. Pak použijte houbičku, abyste je vyčistili a připravili se k dalšímu nanášení produktu.

Jakou maskaru vybrat?

V dnešní době existuje široká škála maskar na trhu. Než si maskaru koupíte, měli byste pochopit, jaká maska ​​je pro vás vhodná. Zde jsou některé typy maskar, které byste mohli zvážit:

  • Výtahová řasenka: Když je ta správná barva a střední bílá vystouplá, může provést zázraky pro vaši řasy. Vyvíjí tlak na řasy, čímž je prodlouží a směřuje je k horní lince.
  • Volumizér: Tato maskara obvykle obsahuje obsah na bázi vosku, který usnadňuje separaci řas, čímž se zvětší objem. Obsahuje také oleje, které maskare zvlhčují.