Olej z mrkvových semínek – jeho výhody na vlasech a na pokožce

Olej z mrkvových semínek (v seznamu ingrediencí vedený jako olej ze semen Daucus Carota Sativa <<mrkev>>), je opravdu skvělou ingrediencí. Má jasně oranžovou barvu a velice charakteristické aroma, které je lidem většinou příjemné. Vystupuje z řady ostatních kosmetických olejů hlavně díky své vysoké koncentraci beta-karotenu a živin známých pro zkrášlení a posílení pokožky a vlasů. Jak jej užívat?

Pro koho je olej z mrkvových semínek určen?

Díky svým zklidňujícím účinkům olej z mrkvových semínek určen citlivé, suché a na podráždění náchylné pokožce. Tento oranžový kosmetický olej se může užívat pro péči o zralou pokožku a první známky jejího stárnutí (např. o povislou pokožku). Není ani těžký, ani komedogenní, což znamená, že se může aplikovat i na mastnou pokožku, která produkuje více mazu a která se velice nepřirozeně leskne. Zajímavé je, že olej z mrkvových semínek zajišťuje úlevu od sluníčka popálené a loupající se pokožce a redukuje viditelnost nejrůznějších typů pigmentových skvrn. Dokáže chránit pokožku před negativním vlivem vnějšího prostředí, jakým může být silný vítr, sluneční záření, mráz a take UV paprsky.

Výhody oleje z mrkvových semínek

  • obnovuje pokožku
  • hydratuje suchou pokožku
  • zklidňuje podrážděnou pokožku
  • snižuje viditelnost vrásek
  • zpomaluje stárnutí
  • vyrovnává tón pokožky
  • má protizánětlivý účinek

Jaké obsahuje olej z mrkvových semínek ingredience?

Jaké složky činí olej z mrkvových semínek tak skvělým produktem? Jedná se o bohatý zdroj beta karotenu. Kromě toho obsahuje vitamin A, E, B1, B2 a C. Top 3 kyseliny, které dominují jsou kyselina stearová, linoleová a palmitová.

Jak z oleje z mrkvových semínek vytěžit nejvíce?

Nejčastěji se olej z mrkvových semínek užívá pro zabránění třepení konečků. Můžete jej aplikovat také na ruce namísto klasického hydratačního krému na ruce, kdy jej můžete aplikovat i na nehty. Díky vysokému obsahu vitaminů skupiny B funguje tento olej z mrkvových semínek jako perfektní náhrada nejrůznějších kondicionérů pro posílení nehtů a vlasů. Kromě toho lze olej z mrkvových semínek lze aplikovat také na krk, obličej a hrudník. Ti, kteří mají rádi domácí kosmetiku si mohou za pomoci tohoto oleje připravit domácí jílové masky. Olej z mrkvových semínek je díky svému obsahu beta-karotenu skvělou přírodní alternativou samo-opalovacích krémů a hodí se i jako kosmetika po opalování.

A jak olej z mrkvových semínek hodnotí uživatelé?

Většina uživatelů bere olej z mrkvových semínek jako perfektní letní kosmetiku. Nejen, že zklidňuje, ale také pečuje o opálenou pokožku a dodává opálení přírodnější tón. Některé ženy přidávají pár kapek tohoto oleje do svých obličejových sér a balzámů. Kromě toho vyživuje vysušené vlasové konečky.